Říjen 2016

Domácí bonbony

14. října 2016 v 23:45 | Nejrecept.cz |  Dezerty
Ingredience:

1,5 šálkuovocné nebo zeleninové šťávy
4 lžíceželatiny
2-4 lžícemedu (podle chuti) - do zeleninové šťávy se nepřidává
1/2 lžičkyvanilkového extraktu (podle chuti i jiné příchutě) - do zeleninové šťávy se nepřidává
1 lžícevitaminu C, práškového hořčíku, práškových probiotik nebo jiné, Vámi vybrané vitamíny
Postup:
  1. Ovocnou nebo zeleninovou šťávu si nalijeme do menší pánve. Přidáme želatinu a necháme ji chvíli nabobtnat. Pořádně promícháme.
  2. Obsah pánve zahřejeme na mírném plameni, ale dbáme na to, aby se to nevařilo. Zahříváme proto, abychom dostali hladkou hmotu, která nebude obsahovat žádné hrudky.
  3. V medu si rozšleháme extrakt a ostatní přísady - vitamíny, které jsme si vybrali (pokud však přidáváte práškové probiotika, je nutné, abyste počkali, dokud hmota vychladne - aby nedošlo k umrtvení dobrých bakterií).
  4. Med s ostatními surovinami přimícháme do hladké hmoty a takto připravenou masu nalijeme do formy. Dáme do lednice na 2-3 hodiny. Ztuhlé vyjmeme, nakrájíme na kostky a podáváme. Dobrou chuť!
  5. Tipy - Abyste dostali různé barvy, použijte následující suroviny:
červená - červená řepa, jahody, mrkev, maliny, ...
oranžová - mrkev, pomeranč, zázvor, mango džus, ...
žlutá - žlutá paprika, žlutá řepa, hruška, jablko, citronová šťáva (nepoužívejte však ananasovou šťávu - želatina nebude tuhá, protože ananas obsahuje enzym bromelin)
zelená - kapusta, kiwi, okurka, zelené jablko, zelené hrozny, ...
fialová - červené zelí, ostružiny, borůvky, červené hrozny, ...

Kiwo-Jaho dezert

14. října 2016 v 23:34 | Luca |  Dezerty
Ingredience:

- 4 ks kiwi
- 200 mlsmetana ke šlehání
- 1 lžícemoučkový cukr
- 1 bal.Smetafix
- 300 gjahody
- 2 lžícekr. cukr
Postup:
Kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na hladkou hmotu. Přidáme 1 lžíci kr. cukru a promícháme.
Smetanu na šlehání vyšleháme s moučkovým cukrem a smetafixem na tuhou šlehačku.
Jahody očistíme, omyjeme a tyčovým mixérem rozmixujeme spolu s 1 lžící kr. cukru dohladka.Kiwi hmotu nalijeme do sklenic. Navrstvíme šlehačku a na vrch jahodovou dřeň. Odložíme do chladničky. Sklenice ozdobíme jahodami a podáváme.

Přeji dobrou chuť! :)


Výsledek obrázku pro kiwi

Domácí pribiňák

14. října 2016 v 23:27 | Luca |  Dezerty
Ingredience:

- vanička tvarohu
- šlehačka na šlehání
- 2 vanilkové cukry

Postup:

Smetanu si vyšleháme, přidáme do ní dva vanilkové cukry promícháme. Poté přidáme i tvaroh a opět promícháme. Mícháme dokud vzniklá směs není krémová.

Přeji dobrou chuť! :)

Výsledek obrázku pro pribináček

Čínské řízečky

14. října 2016 v 23:22 | Luca |  Slané pochutiny
Ingredience:


- 0,5 kuřecího nebo krůtího masa,
- 1 lžička soli,
- 3 vejce,
- 3 lžíce solamylu (opravdu vrchovaté, jinak to nebude držet pohromadě),
- 2 cibule
- 1 lžička kari,
-1 lžička mleté sladké papriky,
- 1 lžička mleté pálivé papriky (pokud máte rádi),
- 3 lžíce oleje,
- 1 lžička cukru moučka,
- kečup ( dle chuti )

Postup:

Maso nakrájím na tenké nudličky, přidám vejce, olej, cukr a solamyl. Poté nakrájím bohatě cibule, osolím, okořením. Vše řádně promíchat a nechat alespoň 24 hodin v ledničce uležet. Potom naběračkou děláme na rozpálený tuk malé řízečky, které smažíme po obou stranách.
Přeji dobrou chuť! :)

Výsledek obrázku pro čínan malovaný

Pribináčkové koblihy

13. října 2016 v 22:19 | Luca |  Dezerty
Ingredience:

Těsto:
200 gvanilkového Pribináčka
170 ghladké mouky
3 ksvejce
1 ksprášek do pečiva
1 ksvanilkový cukr
špetkasoli
Na dodělání:
0,5 loleje na smažení
dle potřebycukr na posypání
Postup:
  1. Připravíme si dvě misky. V jedné smícháme Pribináčka, vejce a cukr. V druhé mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. Poté spojíme oba obsahy misek dohromady.
  3. Necháme deset minut odpočinou. V hlubším kastrůlku rozpálíme olej, lžičkou nabereme trochu těsta a vkládáme do oleje. Smažíme dozlatova.
  4. Po usmažení koblížky vyndáme na savý ubrousek a posypeme cukrem.
Výsledek obrázku pro pribináček


Chessecake

13. října 2016 v 21:04 | Luca |  Dezerty

Ingredience:

korpus:
- 175g máslových sušenek
- 50g másla

krém:
- 200 g bílá čokoláda
- 300 g mascarpone
- 200 g zakysaná smetana
- 225 g jahody
Postup:
  1. Sušenky rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Takto připravený základ navrstvíme na dno kulaté formy na pečení s průměrem 20 cm. Dno vyložíme pečícím papírem, lépe se pak bude oddělovat při krájení. Základ v dortové formě odložíme do lednice a připravíme krém.
  2. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Necháme vychladnout. Mascarpone nebo jiný smetanový sýr, který vám chutná utřeme se zakysanou smetanou (pouze vařečkou, ne mixérem) a přidáme rozpuštěnou a vychladlou bílou čokoládu. Znovu promícháme a navrstvíme na základ. Dáme do chladničky, nejlépe na celou noc.
  3. Jahody nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr podle toho, jak sladkou jahodovou hmotu chceme mít a vaříme, dokud se jahody nerozvaří.
  4. Jahodovou dřeň odstavíme z ohně, necháme vychladnout a pak, při podávání ní poléváme povrch vychlazeného cheesecake-u.


Výsledek obrázku pro jahody

Cukeťák

13. října 2016 v 20:52 | Luca |  Slané pochutiny
Tento recept mám od mé skvělé tety, je to jídlo které nemůže chybět na jediném výletu či dovolené :)

Ingredience:
- 800g cukety ( nastrouhané na hrubo a neloupané)
- 150g nastrouhané goudy nebo eidamu
- 250-275g ( podle hustoty) polohrubé mouky
- 1 najemno nakrájené cibule
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrst majoránky a petřelky
- 1 lžička soli
- 5 strožků česneku
- 3 vejce
- 100 ml oleje


Postup:
Vše smícháme a pečeme při 180 stupních 45 min do zlatova

Přeji dobrou chuť :)



Zelno-zázvorové pyré

13. října 2016 v 20:36 | Luca |  Přílohy
Ingredience:
- menší hlávka fialového zelí
- 10-15 plátků zázvoru ( dle chuti)
- 2 lžíce másla
- 4 lžíce cukru krupice
- 100 ml portského vína
- 2 lžičky šťávy a kůru z citronu


Postup:

Zelí nakrájíme nahrubo, zázvor na drobno.
V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme cukrem, necháme rozpustit, vložíme zázvor a opečeme.
Poté vmícháme zelí, opět opečeme, zalijeme vínem a ochutíme citronovou kůrou a štávou, zvolna vaříme doměkka, vařené zelí rozmixujeme, a můžeme podávat z masem :)
Dobrou chuť :)