6. rad, tipů a triků

30. ledna 2017 v 16:41 | Luca |  Tipy a triky do kuchyňky
1. VŠECHNA VAJÍČKA NARÁZ

Ideálně ještě horká vejce slijeme, zatřeseme a poté pod studenou vodou zbavíme skořápek.

peel-eggs-01

2. CIBULE

Po přidání jedlé sody zkaramelizuje cibulka o mnoho rychleji

caramelize-onions

3.STRUHADLO

Když struhadlo natřete či nastříkáte olejem, sýr se k němu bude méně lepit.
cook-spray-grate
4. LOUPÁNÍ BRAMBOR
Brambory už nemusíte pracně loupat
Stačí je ještě horké vložit do ledové lázně a slupky půjdou dolů úplně samy. Je skutečně nutné mít v míse se studenou vodou i led. Pamatujte, že i proud studené vody led rozpustí, proto nejdřív napusťte mísu studenou vodou a poté přidejte led. Při přípravě nedělního oběda k nezaplacení.
peel-potato
5. MÁSLO
Máslo zmrazte a nastrouhejte do těsta na pečení. Je snazší jej zapracovat
Stačí mít v mrazáku vždy jednu, či dvě kostky másla

grate-butter-1
6. ŠŤÁVA Z CITRÓNU
Více šťávy z citrónů a pomerančů získáte, když je dáte na 15 sekund do mikrovlnky
lemon-juice
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama