Minestrone s chlebem z Abruzz

31. ledna 2017 v 21:21 | Luca |  Polévky
INGREDIENCE:

  • 1 cibule
  • 1/2 hlávkového salátu
  • 5 listů mangoldu
  • 2 brambory
  • 3 mrkve
  • 3 rajčata
  • 2 řapíky celeru
  • 1 svazek petrželky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 200 g zeleného hrášku
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 4 - 6 krajíčků bílého chleba
  • 100 g strouhaného parmazánu

POSTUP:

Cibuli nastrouháme na kolečka. Salát a mangold očistíme, vyřízneme lístová žebra, listy omyjeme a nakrájíme na nudličky. Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Rajčata oloupeme a rozčtvrtíme. Řapíkatý celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na silná kolečka. Omytou petrželku osušíme a nadrobno posekáme.
2. Kolečka cibule zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme pňpravenou zeleninu a hrášek a dusíme asi 5 min. Přilijeme vývar a na velmi mírném ohni vaříme asi 1 hodinu.
3. Česnek oloupeme, rozetřeme a potřeme jím krajíčky chleba, který opečeme po obou stranách. Polévku nalijeme do talířů. Do každého talíře vložíme po krajíčku chleba. Sýr podáváme zvlášť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chutnalo Vám :) ?

Ano :) 70% (7)
Ne :( 30% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama