Ovocno-tvarohové kostky

27. ledna 2017 v 23:39 | Luca |  Dezerty
INGREDIENCE:

Krém:
- 450 g tvaroh (jemný)
- 200 g zakysaná smetana
- 1 bal.vanilkový cukr
- 1/2 hrnku moučkový cukr
- 3 ks bílky
- 1 hrnek krystalový cukr
- 50 ml voda
- 20 g želatina
- 150 ml voda
Poleva:
- 1 bal.jahodový pudink
- 200 ml ovocný sirup (já jsem dala jahodový)
- 200 ml voda
Ostatní:
BB sušenky kakaové (množství dle potřeby)
drobné ovoce podle chuti (jahody, maliny, ostružiny, rybíz, borůvky)

POSTUP:

  1. Krém: Želatinu zalijeme 150 ml vody a necháme 1/2 hodiny nabobtnat. Hrnek (250 ml) krystalového cukru dáme do hrnce, zalijeme 50 ml vody a pozvolna za stálého míchání přivedeme k varu.
  2. Bílky vyšleháme do tuha. Vroucí cukrový rozvar pomalu tenkým proudem vlijeme do stále se šlehajících bílků. Doporučuji šlehač se stojanem, nebo pomocníka (jeden šlehá, druhý lije vřící cukrový rozvar).
  3. Horký sníh ještě alespoň 5 minut (můžete i více) dobře prošleháme a odložíme na pozdější použití.
  4. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, moučkovým a vanilkovým cukrem. Nabobtnalou želatinu dáme jemně ohřát (nevařit!) a tekutou vlažnou želatinu zašleháme do tvarohové směsi. Pak už jen zlehka ručně! přimícháme připravené našlehané bílky s cukrovým rozvarem.
  5. BB sušenky naskládáme na dno nádoby, aby přiléhaly k sobě. Naskládáme ovoce a zalijeme připraveným krémom.
  6. Na vrch tuhnoucího krému ještě naskládáme ovoce (není nutné) a dáme ztuhnout do lednice.
  7. Poleva: Do hrnce dáme jahodový pudink a smícháme s ovocným sirupem a vodou (pozor na bulky). Za stálého míchání uvaříme hustý ovocný pudink, který v tenké vrste nalijeme na ztuhlý krém a ovoce. Zákusek s polevou necháme zchladit, nejlépe do druhého dne.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chutnalo Vám :) ?

Ano :) 70% (7)
Ne :( 30% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama