Panna Cotta

30. ledna 2017 v 4:20 | Luca |  Dezerty
INGREDIENCE:

  • 2 lžičky jemně mleté želatiny (máme vyzkoušenou Dr. Oetker)
  • 500 ml smetany ke šlehání (klidně použijte 2 kelímky, tj. 400 ml, 40% smetany + 100 ml vody)
  • 40 g moučkového cukru, prosátého (nebo stejné množství krupicového)
  • 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný (včetně dřeně)
  • rostlinný olej na vytření formiček
  • 200 g malin
  • cukr podle chuti

POSTUP:


1 Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml velmi jemně vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.

2 Směs přeceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4-6 hodin chladit, aby se zpevnily. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice a vyklopte. Maliny svařte (nebo jen rozmačkejte) s cukrem, vychlaďte a podávejte k panna cottě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chutnalo Vám :) ?

Ano :) 70% (7)
Ne :( 30% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama