Špagety s masovými koulemi

30. ledna 2017 v 3:49 | Luca |  Hlavní jídla
INGREDIENCE:

  • 350 g mletého hovězího masa
  • 120 g parmazánu, nastrouhaného
  • 1 svazeček petrželky
  • 25 g strouhanky
  • 1 vejce
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 750 g rajčat, nakrájených
  • 3 bobkové listy
  • 400 g špaget nebo jiných těstovin

POSTUP:


1 Do misky dejte maso, 2/3 parmazánu, nasekanou petrželku (trošku jí odložte na posypání), strouhanku a vejce. Osolte a opepřete. Opatrně propracujte rukama, aby se směs spojila, ale s hnětením to nepřehánějte. V navlhčených dlaních vytvořte kuličky.
2 Ve velké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte olej. Pomocí dvou lžic klaďte do pánve koule, aby se nedotýkaly. Oheň zmírněte, aby se nepřipékaly, ale opékaly a bylo možné je nechat být 5-6 minut, až zespodu zhnědnou.
3 Mezitím oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli a česnek. Kolem masových koulí nasypte cibuli a na ni česnek. Až koule zespodu zhnědnou a cibule začne měknout, vsypte rajčata, vložte bobkové listy, osolte a opepřete. Zmírněte oheň, aby směs jen mírně bublala, ale neustávala v tom. Přiklopte a duste, aby se maso uvařilo - asi 8 minut. Pak odklopte a nechte zprudka svařit omáčku - asi 10 minut. Míchejte pouze v případě, je-li to třeba, a co nejopatrněji.
4 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente (trochu vody z nich po zcezení uschovejte) a pak těstoviny vraťte do hrnce.
5 Masové koule shrňte na stranu pánve a promíchejte omáčku, podle potřeby dolaďte chuť. Odstraňte bobkové listy a polovinu omáčky nalijte pomocí lžíce do hrnce k těstovinám. Na mírném ohni promíchejte a podle potřeby zřeďte trochou vody z těstovin.
6 K podávání rozdělte těstoviny na talíře či do misek, navrch dejte masové koule a zbývající omáčku, posypte zbývajícím parmazánem a petrželkou.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chutnalo Vám :) ?

Ano :) 70% (7)
Ne :( 30% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama