Těstoviny s lilkem

30. ledna 2017 v 4:07 | Luca |  Hlavní jídla
INGREDIENCE:

  • 4 střední lilky
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, na plátky
  • 2x 400g konzerva krájených rajčat
  • svazek čerstvé bazalky
  • olej na smažení
  • 500 g špaget
  • 75 g čerstvé ricotty

POSTUP:

1 Lilky nakrájejte i se slupkou na kostky o hraně zhruba 1-1,5cm nebo na ,čtvrtplátky'. Řádně je osolte a nechte 30 minut vypotit. Na oleji opékejte česnek 30 sekund a pak přidejte rajčata z konzervy a polovinu bazalky. Osolte, opepřete a na mírném plameni vařte nejméně 20 minut do zhoustnutí. Vypněte a dejte stranou.
2 Vypocené lilky propláchněte pod tekoucí vodou a dobře osušte v čisté utěrce. Po částech smažte na rozpáleném oleji ze všech stran dočervena. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.
3 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente a sceďte. Promíchejte s rajčatovou omáčkou a rozdělte na talíře. Navrch rozdělte lilky a ozdobte pár lístky bazalky. Podávejte posypané rozdrobenou čerstvou ricottou nebo strouhaným sýrem ricotta

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chutnalo Vám :) ?

Ano :) 70% (7)
Ne :( 30% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama