Další rady a fígle 2.

4. února 2017 v 1:00 | Luca |  Tipy a triky do kuchyňky
1. Křupavé kuřátko upečete rychleji, když stehna a prsa propíchnete kovovými jehlicemi a dáte ho do trouby i s nimi. O krásně křupavou kůrčičku se postaráte potíráním směsí černého piva (1 sklenice) se lžící medu a několika kapkami balzamikového octa.
2. Je hovězí maso při vaření stále tvrdé? Přidejte do vody lžíci rumu nebo vodky. Rychleji změkne a nemá žádnou nežádoucí příchuť. Pokud máte čas ho naložit, pak zvolte marinádu, ve které bude ocet, šťáva z citrusů, jogurt, česnek nebo ananas - tyto suroviny obsahují kyseliny a enzymy, které maso zkřehčí.
3. Řízky budou křehké, pokud maso předem naložíte do směsi jogurtu, solamylu, vajíčka a česneku. Chuťově zajímavější budou, když do strouhanky přidáte sekané mandle nebo strouhané oříšky. Aby strouhanka při smažení z řízků neopadávala, přidejte do rozšlehaného vajíčka pár kapek oleje.
4. Nejde vám bábovka vyklopit z formy? Příště ji vymažte tukem a dejte na chvíli vychladit do ledničky, a teprve pak vysypte moukou.
5. . Těsto na buchtu nebo koláč bude nadýchanější, když do těsta nakonec vmícháte lžíci horké vody. Je ale pak nutné neotvírat troubu při pečení. Stejný efekt má i to, když lžíci mouky v receptu nahradíte solamylem.
6. Jestli chcete zazářit a mít ty nejlepší buchty a koláče, použijte tajné přísady: do drobenky lžíci medu, bude pak křupavější. Do kynutého těsta jogurt, lépe nakyne - a před vložením do trouby je potřete bílkem se lžičkou medu pro lepší barvu. Do těsta na bábovku zas přidejte lžíci rumu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama