1. Křupavé kuřátko upečete rychleji, když stehna a prsa propíchnete kovovými jehlicemi a dáte ho do trouby i s nimi. O krásně křupavou kůrčičku se postaráte potíráním směsí černého piva (1 sklenice) se lžící medu a několika kapkami balzamikového octa.
2. Je hovězí maso při vaření stále tvrdé? Přidejte do vody lžíci rumu nebo vodky. Rychleji změkne a nemá žádnou nežádoucí příchuť. Pokud máte čas ho naložit, pak zvolte marinádu, ve které bude ocet, šťáva z citrusů, jogurt, česnek nebo ananas - tyto suroviny obsahují kyseliny a enzymy, které maso zkřehčí.
3. Řízky budou křehké, pokud maso předem naložíte do směsi jogurtu, solamylu, vajíčka a česneku. Chuťově zajímavější budou, když do strouhanky přidáte sekané mandle nebo strouhané oříšky. Aby strouhanka při smažení z řízků neopadávala, přidejte do rozšlehaného vajíčka pár kapek oleje.
4. Nejde vám bábovka vyklopit z formy? Příště ji vymažte tukem a dejte na chvíli vychladit do ledničky, a teprve pak vysypte moukou.
5. . Těsto na buchtu nebo koláč bude nadýchanější, když do těsta nakonec vmícháte lžíci horké vody. Je ale pak nutné neotvírat troubu při pečení. Stejný efekt má i to, když lžíci mouky v receptu nahradíte solamylem.
6. Jestli chcete zazářit a mít ty nejlepší buchty a koláče, použijte tajné přísady: do drobenky lžíci medu, bude pak křupavější. Do kynutého těsta jogurt, lépe nakyne - a před vložením do trouby je potřete bílkem se lžičkou medu pro lepší barvu. Do těsta na bábovku zas přidejte lžíci rumu