Droždí - rady a tipy

2. února 2017 v 10:00 | Luca |  Tipy a triky do kuchyňky

Droždí uchováváme tak, že ho zabalíme do alobalu a dobře uzavřeme, nejlépe vložené do mikroténového sáčku. V lednici nám vydrží několik dní a je stále jako čerstvé ...

  • Droždí před oschnutím chráníme tak, že ho napěchujeme do hrnečku, který přiklopíme a postavíme na talíř se studenou vodou.
  • Okoralé droždí osvěžíme, když je zalijeme vodou a necháme tak dlouho, až zbělí a rozpustí se.
  • Droždí chráníme před mrazem a horkem. Nesmíme je zalévat vařící tekutinou ani mlékem, jinak se zničí a nevykyne.
  • Když máme těsto v chladnu nebo studenou mouku, kvašení se opozdí a doba kvašení se tím prodlouží. Musíme těsto uložit do tepla a použít i teplejší mouku.
  • Droždí nikdy nesmí přijít do styku se solí. Když těsto solíme, musíme sůl rozsypat do mouky a ne do droždí
  • Když vykynuté pečivo vložíme do trouby málo vyhřáté, roztéká se, neboť dále nekyne a ztrácí tvar. Když je vložíme do trouby příliš horké, navrchu se nám spálí, ale není propečené. Prvních 15 minut troubu raději neotvíráme, aby nám těsto nekleslo. Rovněž tak nesmíme prudce obracet plech, aby těsto nedostalo brousek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama