Frankfurtská polévka

6. února 2017 v 1:53 | Luca |  Polévky
5 nožiček frankfurtských párků 1 větší cibule2 lžíce sádla3 větší brambory1 kostka masoxu3 kávové lžičky sladké mleté paprikyhl. moukačesnekpepřpetrželová naťsůl
  1. Na sádle orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli.
  2. Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hladkou moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou cca 1,5 - 2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut.
  3. Mezitím si nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření základu vložíme do polévky nakrájené brambory a opět poctivě provařujeme na mírném ohni 30 minut.
  4. Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut. Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem solí a na jemno nasekanou petrželovou natí. Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama