Hokaido polévka

6. února 2017 v 1:39 | Luca |  Polévky
500 g očištěné dýně
50 g másla
1 cibule
sůl
mletý pepř
asi litr zeleninového vývaru
200 ml smetany
lžíce slunečnicového semínka
olivový olej
slanina

Očištěnou dýni nakrájíme na větší kostky, vložíme do hlubšího pekáče, poklademe máslem, nakrájenou cibulí, osolíme a opepříme. Pečeme v zakryté nádobě, ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 40 minut.

Dýni přendáme do hlubšího hrnce, přilijeme zeleninový vývar, dohladka rozmixujeme, necháme přejít varem, zjemníme smetanou, dochutíme a podáváme se slunečnicovými semínky, kapkou olivového oleje a osmaženou slaninou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama