Jatýrka s rýží

6. února 2017 v 1:49 | Luca |  Pokrmy s rýří
  • vepřová játra
  • 3 cibule
  • česnek
  • olej
  • hladká mouka
  • masox, polévkové koření
  • sůl
  • pepř, drcený kmín

Cibuli najemno nakrájíme a osmahneme na oleji do tmava ( jako na guláš ). Játra nakrájíme na malé kostičky a kousek jater nameleme na masovém mlýnku nebo rozmixujeme. Nakrájená a rozmixovaná játra dáme do hrnce k cibuli a restujeme ( až nebudou krvavá ). Přidáme vodu a dusíme do měkka . Až jsou játra měkká, přidáme masox a polévkové koření. Z oleje a mouky připravíme tmavou zásmažku, necháme zchládnout a pak přidáme k játrům, mícháme metličkou. Nakonec přidáme utřený česnek se solí, pepř a drcený kmín

Podáváme s rýží.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama