Tvaroh - rady a tipy

2. února 2017 v 1:29 | Luca |  Tipy a triky do kuchyňky
  • Jestliže jsme tvaroh příliš zředili, přidáme do něj dvě lžíce bramborové moučky. Tvaroh se nerozteče a je velmi chutný.
  • Jestliže jsme zjistili při přípravě moučníků, že máme doma málo tvarohu, nastrouháme do něj trochu vařených brambor. Tvarohu přibude, lépe se spojí a bude jemnější.
  • Tvaroh zvyšuje látkovou výměnu ve svalech, buňkách a orgánech těla, zpevňuje zuby, pročišťuje játra a stará se o zdravou žaludeční flóru. Je nevyhnutelnou součástí diet při cukrovce, zvýšeném obsahu tuku v krvi, dně, vysokém krevním tlaku a nadváze. Ve spojení s nakrájeným česnekem snižuje krevní tlak.
  • Zbude-li nám tvaroh, osolíme je, přidáme kmín, napěchujeme do hrnce, povážeme motouzem a necháme uležet. Zbytek tvarohu můžeme také uložit do mrazáku, kde vydrží až jeden měsíc a je kdykoliv připraven k dalšímu použití.
  • Těsto na které chceme dát tvarohovou náplň, poprášíme moukou. Těsto tak od tvarohu nevlhne a dobře se propeče.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chutnalo Vám :) ?

Ano :) 70% (7)
Ne :( 30% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama