Arašídové máslo

13. března 2017 v 23:59 | Luca |  Slané pochutiny
500 g neochucených arašídů
1 lžíce slunečnicového nebo arašídového oleje
1 lžíce medu
1/2 lžičky soli

V některejch postupech jsem viděla, že se arašídy ještě před mixováním trochu opečou. Pro výraznější chuť to určitě na suchý pánvi nebo v troubě na plechu doporučuju. Všechny ingredience jsem tím pádem jenom dala do mixéru a začala na plnej výkon mixovat.
Dost často jsem mixér zastavovala a stěrkou jsem stírala směs ze stěn, abych tomu mixování trošku pomohla. Tenhle proces jsem opakovala do tý doby, než nevzniklo máslo. Jak dlouho budete mixovat záleží na výkonu vašeho stroje.

Poznámka: Arašídové máslo nebo také burákové máslo (v originále Peanut butter), je potravina pocházející z USA. Jejím základem jsou mleté pražené arašídy smíchané s olejem či tukem a solí. Další přísadou může být cukr či med, ale slaná chuť zůstává vždy zřetelná. Američané konzumují arašídové máslo namazané na chléb, sendviče či topinky. Rádi ho rovněž míchají s marmeládou. Je součástí mnoha amerických receptů.

Výsledek obrázku pro domácí arašídové máslo
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chutnalo Vám :) ?

Ano :) 70% (7)
Ne :( 30% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama