Fazolový kotlík

13. března 2017 v 0:26 | Luca |  Hlavní jídla
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 400g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
  • 2 cibule, nakrájené nadrobno
  • 3 lžičky rajčatového protlaku
  • 1,5 lžičky hořčice v prášku
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1-2 lžíce javorového sirupu + další na pokapání chlebů
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 250ml hovězího vývaru
  • 400g konzerva rajčat
  • 400g konzerva bílých fazolí cannellini nebo máslových
  • 400g konzerva červených fazolí Red Kidney
  • 400g konzerva fazolí borlotti
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 8 plátků chleba
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžíce lístků tymiánu
  • Troubu předehřejte na 200°C. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte olej, vsypte slaninu a cibuli a opékejte asi 4 minuty, aby cibule zezlátla a změkla. Přidejte rajčatový protlak a ještě chvíli opékejte (tak protlak zesládne). Přidejte hořčici, worcesterskou omáčku, javorový sirup, uzenou papriku, vývar a rajčata. Všechny fazole slijte, propláchněte a vsypte do hrnce. Přidejte snítky tymiánu, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a na mírném plameni vařte 10 minut, aby omáčka zhoustla.Plátky chleba rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem, zakápněte javorovým sirupem a posypte lístky tymiánu. Dejte do trouby a pečte dozlatova a dokřupava. Posolte a podávejte k fazolím.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama