Libanonský hovězí guláš

23. března 2017 v 1:39 | Luca |  Hlavní jídla

500 g hovězího masa
1 balení mražených zelených fazolek
3 stroužky česneku
1 rajče
2 kostky hovězího vývaru
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého černého pepře
1 středně velká cibule
3 lžíce olivového oleje
1 lžička koriandru
1/2 lžičky kmínu
4 nebo více (dle potřeby) hrnků vody
pár kuliček nového koření


Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních restauracích celého světa, ale velmi jednoduše si ho můžeme připravit i doma.

Do vysoké pánve nalijeme olivový olej, když se zahřeje, přidáme nakrájené hovězí maso a po všech stranách ho opečeme. Pak přidáme utřený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Opékáme na oleji tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí.

Nyní přidáme rozdrcené rajče a všechno koření. Důkladně promícháme, aby se všechny přísady pěkně spojily. Přidáme kostky hovězího vývaru, mražené fazolky a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna dusíme asi 2 hodiny, až maso změkne.

Podáváme podle chuti s rýží, s knedlíky nebo s pečivem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Honza Honza | Web | 16. dubna 2018 v 11:42 | Reagovat

Libanonský hovězí guláš jsem tedy ještě nevařil :) Recept vypadá velice chutně.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama