Malinovorebarborivý dortík

2. března 2017 v 20:51 | Luca |  Dezerty
Přísady:
Na těsto:
• 80 g měkkého másla nebo margarínu
• 100 g moučkového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
• 3 vejce
• 300 g hladké mouky
• ½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• trochu strouhané citrónové kůry z omytého citrónu
• špetka soli
• 100 ml mléka

Na ovocnou náplň:
• 1 balíček červeného Dort-želé Dr.Oetker
• 200 ml vody
• 100 g cukru
• 350 g malin
Na smetanovou náplň:
• 3 plátky Želatiny v plátcích Dr.Oetker
• 250 ml smetany ke šlehání
• 1 vrchovatá PL moučkového cukru
• 1 PL rumu
Na ozdobení:
• 400 g rebarbory nakrájené asi na 2 cm kousky
• 250 ml vody
• 8 PL cukru (rebarbora je kyselá)
• 1 balíček červeného Dort-želé Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
• dortovou formu (průměr 26 cm)
• papír na pečení

Příprava:
1. Na přípravu těsta vyšleháme máslo, moučkový, vanilínový cukr a vejce elektrickým ručním šlehačem do pěny. Mouku, kypřicí prášek, citrónovou kůru a sůl promícháme a spolu s mlékem zapracujeme vařečkou do pěny. Tuhé těsto stěrkou vyklopíme do dortové formy o průměru 26 cm, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení. Uhladíme a pečeme v předehřáté troubě.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 35 minut
2. Po upečení stáhneme papír a korpus necháme zcela vychladnout. Vychladlý korpus 1x podélně prořízneme. Spodní plát položíme na podnos a kolem upevníme okraj očištěné dortové formy.
3. Na ovocnou náplň připravíme želé s vodou a cukrem podle návodu na obalu. Do horkého želé přidáme maliny a promícháme. Jakmile začne náplň tuhnout, nalijeme náplň na korpus. Odložíme na 1hodinu do lednice.
4. Na smetanovou náplň namočíme želatinu podle návodu na obale. Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem do tuha. Želatinu lehce vymačkáme, přidáme rum a rozpustíme. Do rozpuštěné želatiny vmícháme zlehka šlehačku. Náplň natřeme na ovoce a zakryjeme druhým plátem (řeznou stranou nahoru).
5. Na ozdobu promícháme nakrájenou rebarboru s vodou, cukrem a dort-želé a necháme 2-3 minuty povařit). Rebarborové dílky rozdělíme na dort a opatrně zalijeme zbývajícím želé. Necháme nejlépe přes noc v lednici uležet, aby se chutě propojily.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 2. března 2017 v 21:10 | Reagovat

Vypadá moc dobře :)

2 Luca Luca | 15. března 2017 v 17:55 | Reagovat

Určitě ho zkuste :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama