Marinovaný losos

15. března 2017 v 1:15 | Luca |  Hlavní jídla
velký filet z lososa bez kůže
2 - 3 lžíce cukru krupice
3 lžíce hrubé soli
pepř
3 hrsti čerstvého kopru
na omáčku:
3 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce medu
1 hrst čerstvého kopru
pepř
sůl


Do větší zapékací mísy vystlané potravinářskou fólií nasypte část krupicového cukru, soli, čerstvě namletý pepř a pár snítek čerstvého kopru. Velký filet lososa rozkrojte podélně napůl. Na základ vložíme filety lososa, dolů stranou, kde byla kůže. Opět trochu posypte cukrem, solí, pepřem a nahrubo nasekaným koprem. Na tento filet položte druhou polovinu lososa, dolů stranou, kde nebyla kůže, opět cukr, sůl, mletý pepř a snítky kopru.
Lososa zakryjte potravinářskou folií a zatižte těžkou knihou. Takto připraveného lososa dejte na 2-3 dny do lednice.
Před podáváním lososa zamrazte, aby se dal lépe krájet na tenké plátky.
Lososa servírujte s omáčkou, kterou jednoduše připravíte smícháním dijonské hořčice, oleje, medu, kopru, soli a pepře nebo (jak je na obrázku) k němu připravte majonézovou omáčku s hrubozrnnou hořčicí. Já ho mám ale stejně ráda i jen na bílé, dobrým máslem namazané bagetě.

Výsledek obrázku pro marinovaný losos
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama