Plněná cuketa s masem, houbami a ořechy

3. března 2017 v 23:57 | Luca |  Hlavní jídla
  • cuketa 3 středně velké nebo 6 malých
  • máslo 3 lžíce
  • česnek, rozdrcený 2 stroužky
  • mleté maso, běžné nebo drůbeží 300 g
  • houby, nejlépe lesní, nadrobno nakrájené 1 hrst
  • vlašské ořechy, nasekané 1 hrst
  • oregano, nasekané 1 lžička čerstvého nebo 1/2 lžičky sušeného
  • strouhanka z čerstvého pečiva podle potřeby
  • sýr typu čedar, nastrouhaný 1 hrst
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Troubu předehřejte na 180 °C. Velkou zapékací formu lehce vymažte máslem.

Cukety podélně rozpulte. Dužinu vydlabejte, aby u okrajů zůstala asi půlcentimetrová vrstva. Dužinu nadrobno nakrájejte.

Máslo rozehřejte v hluboké pánvi nebo v kastrolu na středně vysokém plameni. Přidejte česnek a maso. Smažte za stálého promíchávání asi 8 minut, až maso přestane být růžové. Drťte ho vařečkou, aby se nedělaly žmolky. Pak přidejte houby a ořechy a smažte dál, až houby pustí šťávu, trvá to asi 5 minut. Přidejte dužinu cukety a oregano, plamen snižte a směs za promíchávání smažte ještě asi 8 minut, až cuketa zvláční. Sejměte z plamene.

Do směsi vmíchejte strouhanku podle potřeby a dobře ji osolte a opepřete. Naplňte vydlabané cukety a vložte je do zapékací formy. Posypte sýrem

Pečte asi 25 minut, až bude náplň hezky prohřátá a cuketové lodičky zvláční.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Zkusíte tento recept?

Ano 75% (3)
Ne 25% (1)
Možná 0% (0)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama