Těstoviny s dýňovou omáčkou

3. března 2017 v 23:46 | Luca |  Hlavní jídla
  • slanina 4 plátky
  • máslo 2 lžíce
  • červená cibule, na kostičky 1 hrnek
  • česnek 1 stroužek
  • dýně, na kostky 3 hrnky
  • kuřecí vývar 1 hrnek
  • čerstvá šalvěj, nadrobno 1 a 1/2 lžíce
  • čerstvý tymián, nadrobno 1 a 1/2 lžíce
  • mléko 1 hrnek
  • sůl
  • těstoviny cca 900 g

Ve velké pánvi rozehřejte máslo a přidejte červenou cibuli. Restujte doměkka, asi 1-2 minuty.

Poté přidejte česnek a restujte dalších 30 sekund. Vmíchejte dýni, přilijte vývar a přisypejte bylinky.

Zamíchejte a zakryjte. Vařte, dokud dýně nezměkne, tak 10 minut. Jakmile je měkká, rozmixujte dýni v mixéru společně s mlékem a solí dle chuti.

Mezitím v rendlíčku na středním plameni orestujte slaninu dokřupava. Jakmile je hotová, přendejte ji na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečného tuku.

Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou přidejte těstoviny a vařte podle návodu. Slijte, přidejte dýňovou omáčku, promíchejte a zasypejte křupavou slaninou.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama