Velikonoční kuřátka

24. března 2017 v 0:58 | Luca |  Slané pochutiny
  • 12 vajec
  • 1/3 hrnku majonézy
  • Posekaná jarní cibulka
  • dvě lžičky hořčice
  • Sůl a pepř
  • Zrobení (mrkev a kuličky pepře)
Uvařte vejce natvrdo. (Dejte do kastrůlku a zahřívejte, dokud se voda nezačne vařit, poté sundejte z ohně a nechte zakryté stát asi 15 minut. Poté propláchněte studenou vodou.
Oloupejte vejce, odkrojte cca vrchní třetinu vajíčka a opatrně vyndejte žloutky, které dávejte do misky. Možná budete muset žloutek vykrojit, pokud bude moc nízko. Na spodní části odkrojte malý kousek, aby vznikla rovná ploška, ne které budou vajíčka moct stát.
Vidličkou rozmačkejte žloutky, přidejte ostatní ingredience a promíchejte
Naplňte vajíčka (můžete si pomoct zdobícím sáčkem), opatrně je přiklopte vrchním dílkem. Z mrkví vykrojte zobáčky, jako oči můžete použít kousky černých oliv, černý pepř nebo třeba pokrájené kyselé okurky a doztobte jimi vajíčka.
Tipy
  1. K podávání se hodí vyložit plato od vajec třeba potravinovou fólií, alobalem či ubrouskem a podávat je v platu, aby se nepřevrhly.
  2. Ochucení se meze nekladou. Můžete přidat třeba posekanou petržel nebo pažitku, tabasco, pár kapek citronu, papriku, dokonce i najemno pokrájenou (osmahnutou) slaninu…
  3. Lépe se loupou starší vejce, pokud do vody při vaření přidáte lžičku octa, mělo by to zabránit vytékání bílku v případě, že nějaké vajíčko praskne, na loupání také pomáhá, pokud jsou vajíčka nakřápnutá, než je zchladíte vodou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama