Vodní burek, slaný turecký koláč

16. března 2017 v 21:25 | Luca |  Slané pochutiny
500g hladké mouky
3 vejce
troška vlažné vody
sůl
100g másla

na náplň:
250g mletého masa /hovězí, skopové/

1 velká cibule

olej

sůl, pepř

nebo
250 g sýra feta
půl šálku mléka
natě zelené petrželky a kopru

Mouku prosejeme na vál, přidáme vejce, sůl a malé množství vlažné vody. Vypracujeme
těsto, rozdělíme na 1 větší a 8 menších částí, zabalíme do vlhké utěrky a dáme na půl hodiny do ledničky odpočnout.
Náplň: na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibulku, mleté maso, osolíme a opepříme nebo v misce smícháme nadrobený sýr feta, půl šálku nléka a nadrobno nakrájené zelené natě.
Větší část těsta vyválíme na plát, až je dvakrát tak velký než forma ve které budeme péct a rozložíme ho do máslem vymazané formy. Ostatní části těsta vyválíme na velikost formy a na několik minut ponořímé pláty do vařící osolíme vody, vyjmeme je a ihned ochladíme studenou vodou. Necháme okapat od přebytečné vody. Potom skládáme do formy - každý plát potřeme rozpuštěným máslem a potřeme směsí na plnění buď masovou nebo sýrovou. Přečnívající část spodního dílu zahneme, potřeme máslem a pečeme v troubě vyhřáté cca na 200°C do zlatova. Podáváme horké.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama