Vychytávky našich babiček

15. března 2017 v 0:51 | Luca |  Tipy a triky do kuchyňky
BANÁNY:
nesnášejí nízkou teplotu, proto je nedáváme do ledničky ale věšíme je v komoře špičkou dolu



ZVADLÁ ZELENINA
Pokud vám zvadla zelenina, namočte ji do studené vody s několika kapkami octa


PUDING
Pokud nemáte rádi škraloup na pudingu, posypteho ještě teplý práškovým cukrem



TĚSTOVINY
Při vaření těstovin, potřete hranu pokličky kolem dokola máslem a voda nevykypí


ZTVRDLÝ SÝR
Když nám ztvrdne sýr, vložíme ho na pár hodin do mléka. Sýr nám opět krásně změkne. Případně můžeme takový sýr nastrouhat a použít na dochucení smetanových polévek či omáček.


ZELENINA
Při dušení zeleniny můžeme nahradit vodu mlékem, výsledkem bude jemnější chuť.
Přesolenou zeleninu zachráníme přelitím horkou vodou, pokud by to nepomohlo, vmícháme pár lžic zakysané smetany.
Při vaření vkládáme zeleninu vždy do vroucí vody, aby neztratila chuť a vitamíny.
Zelené druhy zeleniny (například špenát či lusky) musíme vařit bez pokličky, nebo přidáme lžičku kypřicího prášku, aby neztratily barvu.
Když se rozhodneme koupit zmraženou zeleninu, je třeba pečlivě vybírat. Ideální by měla být sypká.


KVĚTÁK
Lahodnější chuti docílíme, pokud k němu při vaření přidáme pár vlašských ořechů.


OKURKA
Okurkový salát bude stravitelnější, přidáme-li do zálivky trochu hořčice.



RAJČATA
Nedozrálá rajčata je třeba dát do tmy, světlo zastavuje zrání. Krájení si usnadníme použitím vroubkovaného nože.


OŘECHY
se snadno rozlousknou, ponoříte-li je na noc do sladké vody

PEČIVO
neztvrdne, přidáte-li do uzavřené nádoby jablko



VEJCE
Prasklé vejce nevyteče, dáte-li do vody trochu octa. Snadno se oloupe, když ho lehce naťuknete a ponoříte do studené vody. Vejce při vaření nepraskají, když mají pokojovou teplotu. Vyndejte je z lednice dříve. K míchaným vajíčkům přidejte lžíci smetany, budou nadýchanější. Bílek při šlehání rychleji tuhne, když přidáme špetku soli nebo citrónové šťávy. Dvojnásobné množství sněhu z bílku získáte, přidáte-li na každý bílek lžíci vody.


MERUŇKOVÉ A ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY
budou zvlášť jemné, dáte-li do vody k vaření kapku rumu


OVOCE
udrží se dlouho čerstvé, proložíte-li ho kopřivami nebo kapradím
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama