Znojemská z tempehu

20. března 2017 v 1:27 | Luca |  Hlavní jídla
  • 190 g uzeného tempehu (1 balení)
  • 3 sterilované okurky
  • 1 velká cibule
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sojovky
  • sůl
  • pepř
  • olej
Bujón rozpustíme v horké vodě a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme jí v kastrolu na oleji dozlatova. Tempeh nakrájíme na kostičky, přihodíme k cibuli a opečeme ze všech stran. Zaprášíme moukou a paprikou a za stálého míchání zlehka orestujeme. Zalijeme vlažným bujónem (raději méně a případně doředit, než omáčku přelít). Promícháme a přihodíme pokrájené okurky. Opepříme a pár minut povaříme. Dochutíme hořčicí a sójovou omáčkou.
Můžeme podávat s rýží nebo knedlíkem 😊
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama