Křupavoučká cuketa

5. dubna 2017 v 3:50 | Luca |  Slané pochutiny
  • Cukety (spíše menší)
  • Strouhanku (může být i kukuřičná)
  • Výrazný tvrdý sýr třaba parmazán
  • Vejce + hladkou mouku + trochu soli (nebo jakoukoliv jinou "kašičku", ve které cuketové hranolky smočíte)
  • Papír na pečení
  1. Menší cuketu omyjte a nakrájejte na špalíčky. Je možné je mít tenké nebo tlustší. Já jsem z časových důvodů zvolila větší hranolky - hranoly ;)
  2. Připravte si polořídké těstíčko rozmícháním vejce, mouky a špetky soli. Těstíčko lze připravit i jiným způsobem, bez vejce i bez mouky třeba jen smícháním hrašky s vodou ...
  3. Sýr, nejlépe typu parmazán, grana padano, gran moravia nastrouhejte a v míse promíchejte se strouhankou.
  4. Cuketový hranolek pomocí vidliček obalte v těstíčku a pak v připravené sýrové storuhance.
  5. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 220 stupňů dozlatova.

TIPY

  • Papír na pečení můžete potřít trochou olivového oleje pro více křupavosti.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chutnalo Vám :) ?

Ano :) 72.7% (8)
Ne :( 27.3% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama