Mrkvička s masem

5. dubna 2017 v 4:27 | Luca |  Hlavní jídla
  • 2 velká kuřecí prsa
  • 5 větších mrkví
  • 1 cibule
  • 0,5 kav.lžičky soli na cibuli
  • 1 kav.lžička rozmarýnu
  • 0,5 kav.lžičky kmínu
  • 1 kav.lžička Podravky
  • 0,5 bujonu
  • 1 l vody
  • 6 pol.lžic olivového oleje
  • 3 pol.lžíce mouky
  • sůl, pepř



  1. Kuřecí maso si nakrájíme na kostky a mrkev na kolečka.Cibuli si nakrájíme na drobno a dáme jí restovat na olivový olej,který osolíme 0,5 lžičkou soli.
  2. Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme kuřecí masíčko a osmahneme ho.Pak přidáme mrkvičku a koření.Rozmarýn,kmín,podravku,půl bujonu,pepř a zalijeme cca litrem vody.Přiklopíme a dusíme na mírném plameni cca 35 minut,aby bylo maso i mrkvička měkké.Na konci vaření by jste měli mít v hrnci nějakou šťávu,aby jste po zahuštění měli i šťávičku.Pokud se vám voda vydusila,tak trochu přilijte.
  3. Jíšku si připravíme z 6 polévkových lžic olivového oleje a 3 polévkových lžic celozrnné mouky.Povaříme asi 3 minuty.
  4. Jíšku přilijeme k masu s mrkví a povaříme 5 minut.Popřípadě ještě dochutíme solí.
  5. Podáváme s vařeným bramborem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama