Triky

21. dubna 2017 v 0:06 | Luca |  Tipy a triky do kuchyňky
1) Pokud dáváte k jídlu syrovou cibuli, ponořte ji do ledové vody. Bude méně ostrá a nezanechá zápach v ústech.
2) V případě, že jste si koupili příliš silnou kávu, která má hořkou chuť, nebojte se. Před vařením do ní přidejte špetku soli a trochu skořice. Tento tip vám namíchá kávu s jemnější chutí a nebeskou vůní.
3) Pokud si chystáte salát ze šťavnaté zeleniny, osolte si ho těsně před podáváním. Tímto způsobem nebudete mít místo salátu polévku.
4) Aby mělo maso jemnou texturu i při smažení, nakrájené plátky masa obalte v kukuřičném škrobu a vaječném bílku. Výsledek bude šťavnatý a ihned se vám roztaje v ústech.
5) Na přípravu perfektního těsta na koláč nepotřebujete ani recept. Smíchejte stejné množství mouky a cukru a také tolik vajec jako másla. Mějte na paměti, že se nejedná o objem ingrediencí, ale o jejich hmotnost. Maximální rozdíl v poměru vajec a másla může být 20%.
6) Vždy přidávejte do těsta na pečení trochu soli. I polovina čajové lžičky dokáže zlepšit chuť dalších přísad a koření. Klidně můžete použít jakýkoliv druh soli.
7) Přidejte do omáčky čajovou lžičku arašídového másla nebo hořčice pro výraznější chuť a vůni. Nejlepší je to v případě, když se chystáte váš pokrm dusit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama