Srpen 2017

Tatínkova zapékaná brokolice

24. srpna 2017 v 22:40 | Luca |  Hlavní jídla
Ingredience:

brokolice
strouhaný čedar
sůl
pepř
máslo
brambory
může a nemusí být smetana

Postup:

Oloupeme brambory, dáme vařit a přidáme sůl, mezi tím si dáme do horké vody se solí růžičky brokolice na 10min.
Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů, brokolice dáme do pekáčku(nejlépe skleněného) brokolici osolíme, opepříme a přidáme čedar (můžeme přidat i smetanu) a plátky másla. Pečeme do roztečení sýra, podáváme s brambory.

Přeji dobrou chuť! :)

Výsledek obrázku pro brokolice s čedarem

Kung Pao

20. srpna 2017 v 1:22 | Luca |  Pokrmy s rýří
Ingredience:


špetka pepře
1 lžička cukru krupice
2 špetky soli
2 lžičky chilli omáčky
1/2 lžičky glutasolu
250-300 g kuřecích prsou
30 g bambusu nebo kedluben
1 střední cibule
1 střední mrkev
1 papriky
1 lžíce bramborového škrobu (solamylu) - škrob s vodou
1-2 lžíce arašídů
1 lžíce sójové omáčky
2 dl rostlinného oleje
4 - 5 lžic vývaru
1-2 stroužky česneku (utřeného)


Na rozpálenou pánev dáme olej, pak nakrájené kuřecí maso a zprudka osmahneme. Přidáme nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev, zelenou papriku, bambus či kedlubnu), opět osmahneme a vše scedíme i s olejem do kastrůlku. Mezitím si dáme na pánev olej, pak trochu česneku, chilli omáčku, a za stálého míchání přidáme zpátky do pánve scezenou zeleninu s masem. Osolíme a přidáváme další přísady: trochu glutasolu, cukr, sojovou omáčku. Nakonec kuřecí vývar (1 naběračka), pepř, arašídy a namočený škrob (1 polévková lžíce).Podáváme s dlouhozrnou rýží,nebo smaženýma čínskýma nudlema.Toto Kung-pao je originál od Číňana.



Moje mléčná cuketová polévka

20. srpna 2017 v 0:03 | Luca |  Polévky
Ingredience:

1 cuketa
1 mrkev
hrst kukuřice
2 lžíce másla
mléko dle potřeby
smetana dle potřeby
1 zeleninový bujon
solamyl 1lžíce do studené vody
voda dle potřeby
sůl
troška pepře
malá cibule


Postup:
Na másle si zesklovatíme cibulku a přidáme neloupanou na kostičky nakrájenou cuketu a dusíme pod pokličkou
Po chvilce dušení přidáme na proužky nastrouhanou (pomocí škrabky) mrkev a dusíme dále...
Po další chvilce přidáme mléko a vodu a necháme provařit, přidáme bujon a vaříme..
Ke konci přidáme kukuřici, smetanu, vodu se solamylem na zahuštění, sůl a pepř

A JE TO! :)

Přeji dobrou chuť!

Výsledek obrázku pro CUKETA

Hedecké zapečené těstoviny

15. srpna 2017 v 2:30 | Luca |  Hlavní jídla
1-2 cibule
žlutozelené papriky 3-4
rajčata velká 4
cuketa velká nebo 2 malé
slanina nebo uzené balení
olej dle potřeby
těstoviny vrtule celé balení
vejce 6ks
sýr strouhaný 200g
bazalka
oregano
podravka
1 zeleninový bujón
sůl

Na začátek si dáme vařit vodu ve které uvaříme těstoviny, mezi tím si nakrajíme veškeré ingredience.
Cibule si osmahneme do sklovata přidáme nadrobno nakrájené maso nebo slaninu, až se to trošku osmahne přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na drobno, až bude zelenina měkká přidáme bujón a podle chuti koření.
Poté těstoviny scedime dáme do hlubokého vymazeného olejem plechu, poté přidáme zeleninu, trochu promícháme a navrch dáme rozmíchaná vejce se sýrem, oregané a bazalkou, poté pečeme do udělání vajec a do zlatova, přeji dobrou chuť!

Kuřátko naplněné pannkou

15. srpna 2017 v 1:55 | Luca |  Hlavní jídla

  • 1 kuře
  • dvě menší vepřové panenky
  • 1 palice česneku
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 balení špenátu (čerstvého)
  • 1 červenou papriku
  • olivový
  • sůl, pepř
  • kousek másla
  • lněný provázek nebo niť
Začneme tím, že vepřové panenky lehce osolíme a opepříme a ze všech stran krátce opečeme na olivovém oleji. Tento proces je třeba hlavně k tomu, aby maso neztratilo šťávu. Panenky necháme vychladnout.
Kuře máme tedy vykoštěné. Část, kde jsou kuřecí prsíčka, je méně potrhaná. Měli bychom na to pamatovat před zabalelním rolády. Plát masa si upravíme tak, aby bylo na všech místech přibližně stejně vysoké

Maminčin bramborový salát

14. srpna 2017 v 2:04 | Moje maminka ♥️ |  Přílohy
Brambory
mrkev
celer
petržel
kyselé okurky
vejce
cibule
majonéza
zakysaná smetana
sůl
pepř
plnotučná hořčice

a toť vše a myslím že postup ani psát nemusím 😉
Přeji dobrou chuť