Září 2017

Coca cola řezy

25. září 2017 v 19:10 | Luca |  Dezerty
SUROVINY: - 200 g polohrubé mouky,
- 150 g moučkového cukru,
- 100 ml oleje,
- 2 lžíce kakaa,
- 3 vejce,
- 100 ml Coca-Cola,
- 1/2 balíčku prášku do pečiva

POLEVA: - čokoláda na vaření,
- trocha 100% tuku

POSTUP
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Do žloutkové hmoty postupně zašleháme olej, kakao, colu. Nakonec vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysapané formy (věnec, bábovka nebo srnčí hřbet). Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170 - 180 °C po dobu cca 40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni s trochou 100% tuku. Poté řezy čokoládovou polevou polijeme a necháme vychladit.




Makovo-tvarohová buchta

25. září 2017 v 0:25 | Luca |  Dezerty
Ingredience:
Polohrubá mouka
450 g
Cukr moučka
250 g
Mák mletý
100 g
Prášek do pečiva
1 balení
Hrušky větší
4 ks
Tvaroh z papíru (ne vanička)
600 g
Vajíčka
2 ks
Mléko
200 ml
Smetana sladká
100 ml
Máslo
100 g
V míse smícháme mouku, 200g cukru, mák a prášek do pečiva. Nasypeme rovnoměrně na vymazaný plech. Na směs přidáme nakrájené hrušky na menší kousky. V míse rozmixujeme tvaroh (pozor ne vaničkový), vajíčka mléko, smetanu a zbylý cukr (50g). Tvaroh nalijeme na hrušky a zasypeme zbytkem směsi. Uhladíme a pokryjeme plátky másla. Pokud vám nebude stačit těch 100g, klidně přidejte. Měl by být pokrytý celý koláč. Pečeme na 180st asi 30-40min.

RECENZE # 3 SOJOVÉ OMÁČKY

23. září 2017 v 0:47 | Luca |  RECENZE
1. P.R.BTMAVÁ SOJOVÁ OMÁČKA

Výsledek obrázku pro sojová omáčka
+ DOBRÁ CHUŤ
+ DOBRÁ CENA
- DOSTUPNÁ V : TESCO,KAUFLAND


2. SOJOVÁ OMÁČKA VITANA

Související obrázek
- OPRAVDU NEDOBRÁ CHUŤ
- PACHUŤ
- NEOCHUTÍ
- DOSTUPNOST: SNAD VŠUDE
!!!!!NEDOPORUČUJI!!!!

3. SOJOVÁ OMÁČKA KIKOMAN

Výsledek obrázku pro sojová omáčka
- DOBRÁ CHUŤ
- VYŠŠÍ CENA
- DOSTUPNOST: TESCO,KAUFLAND,ALBERT, BILLA


A jaký máte tipy na sojové omáčky VY?

Cuketový perník - NEJLEPŠÍ!! :)

23. září 2017 v 0:38 | Luca |  Dezerty
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru2 vejce2 hrnky nastrouhané cukety1/2 hrnku oleje1 lžíce kakaa1 lžíce RYBÍZOVÉ marmelády1 lžička mleté skořice1 kypřící prášek do perníku2 tabulky hořké čokolády a rybízový džem na potření
  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme v hladké těsto, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě pečeme až se těsto nelepí na špejli, cca 20 minut.
  2. Můžeme potřít marmeládou, polít čokoládou a necháme přes noc v chladu :)
Výsledek obrázku pro cuketa kreslená

Tyrolské knedlíčky do polévky

23. září 2017 v 0:25 | Luca, autor receptu je MENUDOMŮ |  Polévky

Ingredience na 3 porce (6-7 knedlíčků)

  • 7 dkg anglické slaniny
  • 3 rohlíky
  • 1 vejce L
  • asi 120g hrubé mouky
  • asi 0,7 dcl mléka
  • čerstvá petrželka

Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky jako na velikonoční nádivku. Na malé kostky taky slaninu. Čím drobnější kusy budou, budou knedle lépe držet při vaření při sobě a tím míň času na nasáknutí budou potřebovat. Aby měly pěknou mozaiku, půl množství rohlíků nakrájejte na větší kostičky a polovinu na drobnější. On je tenhle scénář beztak nejpravděpodobnější, protože nikdo nekrájíme jako robot. Na troše másla vše osmahněte na pánvi, ať se slanina rozvoní a pustí trochu dalšího tuku. Nechte zchladnout v míse. Pak přidejte sůl, mléko a vejce. Po zamíchání by rozhlíky už neměly chrastit, kdyžtak trochu mléka přidejte, ale ne moc. Nechte 20-30 minut odpočívat a nasakovat.
Potom bude třeba přidat cca 100g hrubé mouky, postupně rukama propracovávejte dovnitř. Ke konci si omyjte ruce, aby se vám líp pracovalo. Polévkovou lžící oddělujte množství hmoty, které ve výsledku po stlačení utvoří balonek někde mezi ping-pongovým a tenisovým. Těch zbývajích 20g mouky budete potřebovat, abyste tvar zpevnili a utvořili, tedy na podsypání. Až doděláte poslední, ať už pořádně vaří voda ve velkém hrnci s poklicí. Opatrně po jednom je tam vložte, popřípadě odlepte šetrně ode dna, přiklopte a nechte páru unikat jen škvírou, ale pořád držte celkem vysoký stupeň ohřevu. Podle velikosti bude třeba od 10 do 15 minut. Důležité je při tvoření knedle pořádně stlačit, aby držely tvar i ve vodě. Po těch 10 minutách už menší knedlík zkuste vyjmout, vždy opatrně píchněte vidličkou kvůli páře, a rozkrojte ho (nožem nebo režnou nití) Musí být uvařený i ve svém středu, tak, že nebude vidět žádná vlhká hmota se syrovým vajíčkem. Pokud je vše ok, hned vyndejte ostatní. Knedlíky jdou takto připravit i bez slaniny, samozřejmě.