Duben 2018

DVOUBAREVNÝ NEPEČENÝ TVAROHOVÝ DORTÍK

26. dubna 2018 v 22:19 | Luca s Vaříme rádi |  Dezerty
500g tvarohu ve vaničce
2 smetany na šlehání
150g bílé čokolády
150g hořké čokolády
1-2 balíčky BeBe sušenek
želatinový stužovač za studena
2-3 lžíce cukru
1 bal. vanilkového cukru

Smetanu vyšleháme do tuha, tvarohy ušleháme s oběma cukrya spojíme je se šlehačkou a želatinou (připravrnou podle návodu na obalu). Hotový tvaroh rozdělíme na dvě části, do jedné části dáme bílou čokoládu a do druhé hořkou. Dno formy poklademe sušenkami,nalijeme jednu část a dáme do ledničky nebo do mrazáku zatuhnout,po chvíli navrstvíme druhou část a necháme ztuhnout,nejlépe přes noc.

Přeji dobrou chuť! :)


SEZÓNA GRILOVÁNÍ JE TADY!

23. dubna 2018 v 22:47 | Luca s Vaříme rádi
Taky tak rádi grilujete s přáteli? Já to doslova miluju :)
A proto pro vás mám pár receptů na grill.

Začneme naložením masa, budeme potřebovat:

- kuřecí prsa
- vepřová panenka
- pivo
- sůl
- olej
- koření na drůbež
- tymián
- zelený pepř

Postup:

Kuřecí prsa naplátkujeme, můžeme ale nemusíme lehce naklepat, poté maso posolíme, dáme do misky a zalijeme cca půlku plechovky piva, přidáme koření na drůbež a olej. Naložené maso dáme přes noc do lednice.

Vepřovou panenku naporcujeme, osolíme a dáme do misky, zalijeme olejem a přidáme tymián se zeleným pepřem,necháme přes noc odležet.

K masu určitě patří nějaké ty dobré omáčky :)

KEČUPOVÁ:

kučup
bílý jogurt
majonéza
sůl


HOŘČICOVÁ:

jogurt
majonéza
hořčice
česnek
pažitka

ZÁHORÁCKÉ ZÁVITKY

22. dubna 2018 v 21:34 | Luca s Vaříme rádi |  Hlavní jídla
vepřová krkovice
kyselé zelí
cibule
slanina
sůl
pepř
česnek


Záhorácký závitek je rolka z prorostlého vepřového masa, nejčastěji bůčku, případně krkovice. Maso je kořeněno mletým pepřem a česnekem. Záhorácký závitek je naplněn kyselým zelím, které je předem podušeno na cibuli a slanině. Rolky se upečou do měkka za častého podlévání, aby se vytvořila bohatá šťáva. Záhorácký závitek se nejčastěji podává s bramborami nebo shouskovým, bramborovým knedlíkem.

Na čtyři porce záhoráckého závitku budeme potřebovat asi 650 gramů vyššího vykostěného vepřového bůčku (případně čtyři plátky vepřové krkovice po 150 gramech), asi 50 gramů prorostlé slaniny nebo uzeného bůčku, dvě menší nebo jednu velkou cibuli, sůl, mletý černý pepř, česnek a asi 200 gramů kyselého zelí (musí být "kysané", nemůže být sterilizované zelí ve sladkokyselém nálevu).

Maso na záhorácký závitek by mělo být prorostlé. Tuk se při úpravě z velké části vypeče. Při použití jiného masa - třeba vepřové kýty - by byl záhorácký závitek suchý a nevytvořila by se z něj bohatá šťáva. Vykostěný bůček nařežeme na tenčí plátky. Seřízneme z něj kůži. Plátky masa paličkou z obou stran dobře naklepeme. Jestliže závitky připravujeme z krkovice, řízky naklepeme. Plátky masa osolíme, z jedné strany potřeme rozetřeným česnekem (když nemáme, lze posypat i sušeným) a opepříme černým pepřem.

Slaninu nakrájíme na kostičky. Na sucho začneme škvařit. Když pustí trochu tuku, přidáme pokrájenou cibuli a společně smažíme, až je cibule zlatá a slanina částečně vyškvařená. Kyselé zelí propláchneme čistou vodou, vyždímáme a překrájíme. Vmícháme do slaniny s cibulí, přidáme trochu kmínu a necháme zchladnout. Pak na plátky masa položíme trochu zelí, smotáme a zajistíme párátkem proti rozbalení.

Záhorácké závitky lehce poprášíme hladkou moukou (ale není to nutné) a klademe na pekáček. Podlijeme vodou a dáme péct. Jestliže chceme mít hodně silné šťávy, můžeme společně se závitky péct také ořezy z masa - kůže odříznuté z bůčku, kosti (bez úlomků), zbytky slaniny. Maso budeme péct při 200 stupních asi hodinu a půl. Během té doby závitky kontrolujeme, přiléváme vodu a obracíme je.

Když jsou závitky dokonale měkké, vyndáme je z trouby a z pekáčku a upravíme šťávu. Jestliže jsme pekli i kůže a kosti, vybereme je. Do výpeku přilejeme trochu horké vody a na plotně provaříme - hlavně seškrabujeme napečenou vrstvu na okrajích pekáče. Nezahušťujeme. Ze záhoráckých závitků vyndáme párátka a vrátíme je zpět do výpeku a krátce prohřejeme. Závitky budou mít sytou zlatočervenou barvu.

Související obrázek

HALUŠKY NA RYCHLOVKU :)

17. dubna 2018 v 21:41 | Luca s Vaříme rádi |  Hlavní jídla
Na halušky:

- 500g brambor
- 1 vejce
- sůl
- 220g pol.mouky

Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší těsto. Těsto dáme do sítka na halušky a propasírujeme do vařící vody (nebo těsto dáme na prkénko a do vařící vody oddělujeme nožem přibližně stejné kousky). Když halušky vyplavou na povrch, vařime jen pár minut.

(NEBO MOHU DOPORUČIT KUPOVANOU SMĚS NA HULŠKY (DR.OETKER SLOVENSKÉ HALUŠKY, JSOU DOBRÉ A DO SMĚSI STAČÍ PŘIDAT JEN VODA :) )


Na dochucení:

- 2 balení smetanového pochoutkového sýra ZÁLESÁK
- uzené nebo slanina
- cibule
- olej
- sůl

Na oleji osmahneme cibulku,přidáme uzeninu a osmažíme, poté přidáme uvařené halušky a na konec přidáme smetanová sýr, promícháme popřípadě dosolíme a můžeme podávat :)

Je to spíše tip než recept,ale je to velice dobré.
Přeji dobrou chuť


LONDÝNSKÝ KOLÁČ

15. dubna 2018 v 23:05 | Luca s Vaříme rádi |  Dezerty
TĚSTO:

300g
120g cukrmoučka
5 ks žloutek
1/2 balení kypřícího prášku
200g másla
pohár povidel

POLEVA

5 ks bílky
200g moučkového cukru
120g nasekaných oříšků


Všechny suroviny na těsto si zpracujeme.
Těsto vyválíme na velikost plechu a vložíme ho do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme 15 min. na 180 st.
Potom vytáhneme, necháme mírně vychladnout a potřeme povidly.
Z bílků vyšleháme sníh s moučkovým cukrem a opatrně do sněhu vmícháme mleté ​​ořechy.
Naneseme na těsto natřené povidly, posypeme nasekanými ořechy a zapečeme znovu na 15 minut. Vychladlý pokrájíme na úhledné řezy.


OVOCNÉ TVAROHOVÉ KNEDLÍKY

13. dubna 2018 v 23:50 | Luca s Vaříme rádi |  Dezerty
1 vanička tvarohu
1 lžíce oleje
špetka soli
1ks vejce
polohrubá mouka (dle hustoty, těsto se nesmí lepit)
ovoce ( já doporučuji jahody nebo meruňky)

NA DOCHUCENÍ:

cukr
máslo
strouhací tvaroh
zakysaná smetana

Do misky nebo na vál dáme tvaroh, olej, vejce, sůl a postupně přidáváme mouku, dokud se těsto nepřestane lepit a nebudekrásně vláčné. Mezi tím si dáme vařit vodu s kapkou oleje. Poté vytvoříme knedlíky a do vroucí vody dáme knedlíky,dokud nevyplavou, až knedlíky vyplavou, tak vaříme dalších 10min.Poté knedlíky vylovíme a servírujeme, já dávám zakysanou smetanu, strouhaný tvaroh, cukr a navrch rozteklé máslo, můžete podávat i s hrníčkem mléka.

Přeji dobrou chuť :)


FENYKLOVÝ SALÁTEK

12. dubna 2018 v 22:22 | Luca s Vaříme rádi |  Přílohy
2 bulvy fenyklu
1 červená cibule
2 lžíce pistácii (nemusí být)
3 snítky kopru
60 ml olivového oleje
šťáva z 1/2 citronu
1 lžička medu
( může se přidat i lžička hrubozrné hořčice)
sůl
pepř

Fenykl ideálně pomocí struhadla nastrouhejte na velmi tenké plátky.
Cibuli oloupejte a také nakrájejte na tenké plátky a vše vložte do mísy
Pistácie a snítky kopru nasekejte nahrubo a přidejte k fenyklu a cibuli.
Smíchejte všechny ingredience potřebné pro vytvoření zálivky a přelijte přes salát a dobře promíchejte. Ihned podávejte.

Výsledek obrázku pro fenyklový salát s pistáciemi

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

2. dubna 2018 v 21:50 | Luca s Vaříme rádi |  Hlavní jídla
- 1 plechovka hrášku
- 8 rohlíků
- 8 vajec
- cibule
- petžel
- uzené
- sůl
- mléko

Do větší mísy nasypu rohlíky, zaliju je mlékem a nechám je nasáknout. Pak je zlehka vymačkám, zbylé mléko vyliju, a rohlíky pečlivě promíchám s prošlehanými žloutky, uzeným masem, rozpuštěným máslem,hráškem, petrželkou a práškem do pečiva. Směs ochutím solí, pepřem a solí. Troubu předehřeju na 200 °C. Pekáček nebo zapékací mísu vymažu máslemnebo olejem. Z bílků ušlehám tuhý sníh a opatrně ho přimíchám do směsi. Směs naliju do pekáčku a peču asi půl hodiny dozlatova.