Bazalkové ravioli se smetanovou omáčkou a cibulkou

18. června 2018 v 20:55 | Luca s Vaříme rádi |  Hlavní jídla
Co budeme potřebovat:
Na ravioli
  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
Na náplň
  • 200 g mascarpone
  • 60 g parmezánu
  • 30 g nasekané bazalky
  • sůl
Na omáčku
  • 250 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 lžíce krémového sýru
  • 1/2 lžíce másla
  • pepř černý mletý
  • sůl
Na cibulku
  • 1 cibule
  • olivový olej

Z mouky, vajec, bazalky, oleje a soli vypracujte vláčné těsto a nechte ho alespoň dvacet minut odpočívat v lednici.
V rendlíčku promíchejte smetanu, krémový sýr, sůl a pepř. Omáčku přiveďte k varu a na mírném ohni nechte tři minuty provařit. Stáhněte z ohně a přidejte máslo.
Cibuli nakrájejte najemno a v pánvi na troše olivového oleje orestujte dozlatova. Cibulku sceďte a nechte odležet na papírové utěrce.
Do misky dejte sýr mascarpone, strouhaný parmezán, bazalku, osolte a dobře promíchejte. Těsto rozválejte ručně nebo ze strojku. Vykrajovátkem tvořte kolečka nebo čtverce. Na jejich střed naneste náplň. Okraje potřete trochou vody a přilepte k sobě. Přes ukazováček přehněte jeden okraj a z horní části jej potřete trochou vody. Přehněte druhý okraj a horní část ohněte směrem dolů.
Ravioli vložte do vroucí osolené vody a vařte. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Podávejte je se smetanovou omáčkou a dozlatova orestovanou cibulkou.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

JSOU PRO VÁS RECEPTY ZAJÍMAVÉ?

ANO
VŮBEC NE! :(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama