Kuře s olivami pečené na rozmarýnu a česneku

19. června 2018 v 23:10 | Luca s Vaříme rádi |  Hlavní jídla
1 kuře
2 lžičky soli
80 g másla
6 stroužků česneku
2 snítky čerstvého rozmarýnu
150 ml vína (nemusí být)
200 ml kuřecího vývaru
15 zelených oliv

Když připravujete pečené kuře, je dobré vyjmout ho z lednice alespoň dvě hodiny předem, aby nabylo pokojovou teplotu. Zkrátí se tak doba pečení a maso se tolik nevysuší. Kuře omyjte, dobře osušte a pořádně nasolte i zevnitř. Takhle ho nechte na lince odpočívat až do doby přípravy.
Rozpalte troubu na 220 stupňů. Oloupejte česnek a dva stroužky nakrájejte na plátky. Prsty opatrně uvolněte kůži na prsou a kolem stehen a vsuňte pod ni polovinu másla nakrájeného na plátky. Do břišní dutiny dejte také kousek másla, dva celé stroužky česneku a část rozmarýnu. Upravte kuře do celistvého tvaru, křídla vsuňte pod tělo a stehna svažte kuchyňským provázkem. Vložte ho do pekáče, podlijte vínem a částí vývaru, přidejte zbylý česnek (stroužky i plátky) a rozmarýn.
Povrch kuřete poklaďte zbylým máslem a dejte péct do vyhřáté trouby. Po 15 minutách stáhněte teplotu na 160 stupňů a dopékejte podle velikosti ještě asi hodinu. Každých 15 minut kuře pořádně polijte vypečenou šťávou a v průběhu pečení dolijte i vývar. Na posledních 10 minut můžete teplotu opět zvýšit a kuře dopéct do barvy. Těsně před koncem pečení vhoďte ke kuřeti hrst zelených oliv.

Výsledek obrázku pro kuře s olivami pečené na rozmarýnu česnek bílé víno
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Zkusíte tento recept?

Ano 75% (3)
Ne 25% (1)
Možná 0% (0)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama